1 מכינים את תערובת הפלאפל: מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה.
2 מרכיבים את העראייס: מחממים טוסטר לחיץ.
3 חוצים פיתות לרוחב (כך שמתקבלים שני כיסים) וממלאים כל כיס בתערובת הפלאפל. לא כדאי למלא את הפיתות עד הסוף, כדי שהתערובת לא תברח במהלך הצלייה.
4 מברישים את הפיתות הממולאות בשמן זית משני הצדדים, מניחים בטוסטר הלחיץ וסוגרים. צולים 12-10 דקות עד שהפיתות מקבלות סימני חריכה.
** אפשר לאכול עם סלט ירקות, טחינה, חמוצים וסחוג.
עראייס פלאפל לאחד | צילום:
דניאל לילה , סולו - ספר הבישול לאדם הכי חשוב בבית
גיוונים
אם אין לכם זמן להשרות גרגירי חומוס למשך לילה ואתם בכל זאת רוצים להכין את העראייס, אפשר להחליף את גרגירי החומוס בעדשים ירוקות שהושרו 3 שעות בשפע מים.
סולו - כריכת הספר | צילום:
דניאל לילה , סולו - ספר הבישול לאדם הכי חשוב בבית
לאתר הספר
טיפ
בלי לחץ - אין לכם טוסטר לחיץ? מחממים תנור ל-200 מעלות או טוסטר אובן ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הפיתות הממולאות והמוברשות בשמן זית על הנייר, מכסים בנייר נוסף, ומניחים עליו תבנית נוספת שתשמש כמשקולת. אופים 10 דקות. מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה העליון ואופים עוד 4-3 דקות עד שהפיתות מזהיבות מאוד והופכות פריכות.