1 מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומוסיפים את העגבניות.
2 מוסיפים את הפלפל השחור, גרגירי הכוסברה והשום.
3 מוסיפים את הסוכר החום. מטגנים 2-3 דקות על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב.
4 מוסיפים את החמאה וממליחים. כשהחמאה נמסה מכבים את האש.
5 מכינים את פירורי הלחם: מחממים שכבה דקה של שמן במחבת. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים קצרות תוך כדי ערבוב, עד שהפירורים זהובים ופריכים. מעבירים עם כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
6 מכינים את הפסטה לפי הוראות ההכנה של היצרן. מסננים היטב.
7 יוצקים את הרוטב על הפסטה או מערבבים ביחד בסיר, מחלקים לצלחות ומפזרים פירורי לחם מטוגנים.
לצפייה בפרק השלם
התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.