שווארמה פרגיות ביתית
המרכיבים:
2 פרגיות עם עור (מבקשים מהקצב)
תבלין שווארמה (אם אין: כורכום, כמון, פפריקה, פלפל שחור)
מלח
שמן זית
להגשה (לא חובה):
פיתות
בצל סגול
סומאק
מיץ לימון
שמן זית
טחינה גולמית
חצי צרור פטרוזיליה
מעט כרוב חתוך
5-6 עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור למצב גריל בטמפרטורה הכי גבוהה שיש.
2. מעסים את הפרגיות בשמן זית עם תבלין שווארמה ומלח ומסדרים בתבנית כשהעור פונה למעלה.
3. צולים 10-15 דקות או עד ששחום, ופורסים דק (עם העור) בעזרת סכין טובה.
4. בזמן שהפרגיות בתנור פורסים את הבצל ומערבבים עם סומאק, לימון, מלח ושמן זית, לכבישה קלה. אם רוצים גם מכינים טחינה, קוצצים את הפטרוזיליה והכרוב יחד ופורסים את העגבניות.
5. מגישים הכל יחד, עם פיתה טרייה.
בורקס שווארמה
המרכיבים:
בצל פילאס
נתח פרגית עם עור, שנצלה עם תבלין שווארמה בחום גבוה (ראו מתכון קודם)
חופן צנוברים
קליפת לימון מגוררת
מעט מלח
ביצה טרופה עם מעט מים, לזיגוג
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. קוצצים היטב את הפרגית (עם העור). מעבירים לקערה.
3. מוסיפים את הצנוברים, קליפת הלימון והמלח ומערבבים.
4. מרדדים קלות יריעה מהבצק על משטח מקומח. חותכים לריבועים.
5. מניחים מעט מהמלית באמצע על ריבוע בצק ומקפלים לצורת משולש. מהדקים.
6. מברישים בביצה טרופה (אפשר לפזר שומשום, לא חובה) ואופים 15-18 דקות.
מוס שוקולד עם קפה שחור והל
המרכיבים:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן
רבע כוס קפה שחור חזק חזק עם מלא הל (מסונן)
1 כוס שמנת מתוקה
6 חלבונים
5 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. מפרקים את השוקולדים לקוביות וממיסים בסיר כפול, יחד עם הקפה השחור.
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
3. מעבירים קצת מהקצפת לתוך תערובת השוקולד ומקפלים. מחזירים את כל התערובת לתוך קערת הקצפת ומקפלים.
4. מקציפים את החלבונים. כשהקצף מתייצב מוסיפים את הסוכר, כף אחרי כף, תוך כדי הפעולה של המיקסר.
5. מעבירים חלק מקצף הביצים לתערובת הקצפת ומערבבים. מחזירים את כל התערובת לתוך קערת הקצף ומקפלים. מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמיד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
* מומלץ לפזר לפני ההגשה קקאו, קפה או פיסטוקים קלויים קצוצים.
התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.