צ'יפס אפוי

המרכיבים:
4 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
הרבה שמן זית
הרבה מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. חותכים את תפוחי האדמה (על קליפתם) למקלות ומערבבים בקערה עם הרבה שמן זית ומלח. אם לא מכינים מיד – שומרים את מקלות תפוחי האדמה בתוך מים.

3. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה יחסית אחידה.

4. אופים עד שמשחים יפה.

* אפשר להגיש עם מעט גרנה פדנו מגוררת.

המבורגר עוף (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
לכאן אנחנו שואפים | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

 איולי לימון כבוש וצ'ילי, שמתאים גם להמבורגר וגם לצ'יפס

המרכיבים:
1 חלמון
1 כף לימון כבוש קצוץ
מעט צ'ילי אדום קצוץ
נגיעה קטנטונת של דבש
נגיעה קטנטונת של חרדל
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור
שמן זית

אופן ההכנה:

1. טורפים את החלמון בקערה עם כל המרכיבים למעט שמן הזית.

2. מוסיפים את השמן בקילוח דק תוך כדי ערבוב עד שמתקבל רוטב אחיד, סמיך וקרמי.

3. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

* אפשר להכין את האיולי על בסיס של מיונז מוכן.

מטגנים המבורגר עוף (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
מטגנים המבורגר עוף | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

המבורגר עוף

המרכיבים:
חצי קילו עוף טחון
פלפל חריף לפי הטעם, ללא הגרעינים (לא חובה)
2 שיני שום
1 בצל שאלוט או בצל סגול קטן
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר מקולף
צרור של עלי כוסברה
צרור של עלי פטרוזיליה
מעט רוטב סויה
מלח
פלפל שחור
מעט קליפת לימון (לא חובה)
3 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון

להגשה:
לחמניית המבורגר
עלי חסה
פרוסות עגבנייה
פרוסות בצל סגול

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל החומרים למעט פירורי הלחם במעבד מזון. מוסיפים את הפירורים בהדרגה, עד שהעיסה מתייצבת. מעבירים למקרר לחצי שעה (לא חובה אבל מומלץ).

2. מלהיטים מחבת פסים ומשמנים מעט. משמנים גם את הידיים.

3. מכינים קציצות בגודל הלחמנייה ובעובי כס"מ וחצי ומטגנים 2-3 דקות, עד שרואים שהחצי התחתון של הקציצה כבר עשוי. הופכים ומטגנים מצד שני עוד 2-3 דקות, עד שהעוף מוכן לגמרי.

4. מגישים בלחמנייה עם כל התוספות, האיולי והצ'יפס.

גזוז לימונדה וג'ינג'ר

המרכיבים (לכוס אחת):
ג'ינג'ר מגורר דק דק
מיץ מלימון אחד (4-5 כפות)
כ-3 כפיות מי סוכר (מים וסוכר שבושלו ביחס של 1:1 עד שהסוכר נמס)
סודה
גבעול נענע גדול, לקישוט
קרח

אופן ההכנה:

מערבבים בכוס ג'ינג'ר, מיץ לימון, מי סוכר וסודה. מוסיפים קרח ונענע ומגישים.

לצפייה בפרק השלם

התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.