קציצות פרגית עם הפתעת שום קונפי
המרכיבים:
לשום קונפי:
שיני שום קלופות
8 כפות דבש
2 גבעולי רוזמרין
2 כוסות שמן זית
לקציצות:
500 גרם פרגית טחונה
3 כפות צנוברים
חצי בצל קצוץ דק ומטוגן עד הזהבה (או 2 טבליות בצל מטוגן)
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן (מהשמן שבו הכנו את השום הקונפי)
ספריי שמן זית, לטיגון
אופן ההכנה:
- שום קונפי: שמים בסיר קטן את שיני השום הקלופות, הדבש, גבעולי הרוזמרין ושמן הזית ומערבבים. מחממים על אש נמוכה מאוד ומבשלים עד שהשום מתרכך לחלוטין (ניתן לבדוק בעזרת סכין או להוציא שן ולראות אם היא נמעכת בקלות). זה לוקח 20-25 דקות. מדי פעם מערבבים בעדינות. מורידים את הסיר מהאש ומניחים לו להתקרר. אחר כך ניתן להעביר לצנצנת ולשמור בקירור.
- לקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. אפשר לצרוב חתיכה קטנה ולטעום שלא חסר טעם.
- יוצרים קציצות, משטחים ומניחים במרכז כל אחת שן שם קונפי. סוגרים.
- מטגנים את הקציצות או מוסיפים לרוטב.

מרק ציידים עם מלא שום
המרכיבים:
1 זנב שור, חתוך
1 בצל לבן, קצוץ
2 כפות שמן זית
שיני שום מראש שום שלם, טחונות או קצוצות
5 פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
כף גרגירי פלפל
4 גבעולי תימין
4 גבעולי רוזמרין
2 כוסות מיקס פטריות קצוצות גס - שמפיניון, פורטובלו, יער
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום הטחון ואז את הבשר. צורבים את הבשר מכל הצדדים.
- מכסים במים ומוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול (אפשר בתוך שקית).
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות (או כל הלילה בתנור).
- ברבע השעה האחרונה מוסיפים את כל הפטריות.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

פסטה ברוטב עגבניות שרי ושום
המרכיבים:
פסטה, איזו שאוהבים
3 כפות שמן זית
6-8 שיני שום, קלופות
סלסילת עגבניות שרי (מומלץ מסוג תמר)
1-2 פלפל צ'ילי טרי
2 עלי בזיליקום
1 עלה מרווה (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
לשדרוג:
40 גרם חמאה או חצי מכל שמנת מתוקה עם חצי כפית צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
- פורסים את השום לפרוסות עבות, חוצים את העגבניות, חוצים את הצ'ילי לאורכו ואם רוצים פחות חריף מוציאים לו את הגרעינים. פורסים.
- מטגנים במחבת רחבה (שיש לה מכסה) את השום, הצ'ילי, הבזיליקום והמרווה על אש נמוכה כ-5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק לרכך אותו. ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש. מערבבים עם כף עץ במשך 2 דקות.
- מכסים ומבשלים 10-15 דקות.
- ממליחים ומכבים את האש (שימו לב שאין פה מים, הטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו בריבה).
- מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים במשך 2 דקות. ניתן להוסיף קצת שמן זית.
- מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים מומלחים עד למידת העשייה האהובה עליכם, ומסננים מנוזלים. שומרים בצד חצי כוס ממי הבישול.
- מחזירים את הרוטב שטחנו למחבת ומשדרגים אותו עם חמאה או שמנת וצ'ילי. מערבבים.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים ביחד, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד שהפסטה עטופה לגמרי ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף כמה כפות ממי הבישול של הפסטה.

לצפייה בתוכנית
שבת שלום.
תגובות