צזיקי חומוס וחצילים שרופים
המרכיבים:
גרגירי חומוס
יוגורט 10 אחוז שומן
3 חצילים
חצי צרור נענע, קצוץ (עלים בלבד)
חצי צרור כוסברה, קצוץ
חצי צרור שמיר, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
מיץ לימון
שמן זית
מלח
להגשה:
זרעי עגבנייה
פלפל חריף קצוץ
אופן ההכנה:
- משרים את החומוס בהרבה מים 24 שעות. מבשלים עד ריכוך.
- קולים את החצילים על להבה גלויה (או בתנור). מסירים את הקליפה וקוצצים את בשר החצילים.
- מערבבים את כל המרכיבים.
- טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם זרעי עגבנייה ופלפל חריף.
פסטה ירוקה
המרכיבים:
פסטה
לרוטב:
10 עלי תרד
5 עלי קייל
אספרגוס
שמן זית
מלח
פלפל שחור
שמנת מתוקה
מוצרלה פרסקה
גרנה פדנה מגוררת
אופן ההכנה:
-
מבשלים את הפסטה.
-
חולטים את התרד והקייל קצרות ומעבירים למי קרח, לצינון.
-
טוחנים את התרד והקייל עם קצת שמנת מתוקה לקרם.
-
מטגנים את האספרגוס בשמן זית במחבת. מוסיפים את רוטב השמנת.
-
מוסיפים את הפסטה למחבת ומתבלים במלח ופלפל. מקפיצים.
-
מוציאים את הפסטה לכלי הגשה ומפזרים קרעים של מוצרלה פרסקה.
-
מפזרים גרנה פדנו מגוררת ומגישים.
המבורגר פטריות
המרכיבים:
חצי קילו פטריות, מסוגים שונים
1 בצל לבן
2 קישואים
1 כוס אורז מבושל
חצי כוס עדשים שחורות מבושלות
2 שיני שום
חצי כוס אגוזי מלך
מלח
150 גרם גבינות למק אנד ציז' (מוצרלה וצ'דר)
שמן זית
אופן ההכנה:
- חותכים את הפטריות, הבצל והקישואים, מזלפים שמן זית ומלח וצולים בתנור להשחמה.
- טוחנים בפולסים במעבד מזון את הירקות יחד עם האורז, העדשים, השום, האגוזים והמלח. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הגבינות ולשים.
- יוצרים קציצות ומטגנים במחבת משני הצדדים.
- מגישים בלחמניות המבורגר.
שבת שלום.