קציצות ברוקולי, בצל לבן ותפוחי אדמה
המרכיבים:
2 תפוחי אדמה
1 שקית ברוקולי קפוא
2 בצלים לבנים
חצי כוס קמח
1 ביצה
1 שן שום, כתושה
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך ומועכים לפירה.
- חולטים את הברוקולי במים רותחים, מוציאים מיד וקוצצים.
- פורסים את הבצלים ומטגנים להזהבה.
- מערבים את כל המרכיבים, יוצרים קציצות ומטגנים בשמן זית משני הצדדים.
גלילות חצילים ממולאות בשר ופריקה
המרכיבים:
3 חצילים
לתערובת הבשר:
500 בשר טחון
2 כוסות פריקה
1 בצל לבן, קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
בקבוק מחית עגבניות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפריקה עד לריכוך.
- פורסים את החצילים לפרוסות דקיקות לאורך ומטגנים בשמן זית להזהבה.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית ולשים אותם בידיים.
- יוצרים מתערובת הבצק קציצות מאורכות ומגלגלים בפרוסות החצילים. מסדרים בתבנית.
- שופכים את מחית העגבניות על גלילות החצילים ובוזקים שמן זית.
- צולים חצי שעה ב-190 מעלות.
שבת שלום.