קציצות ברוקולי, בצל לבן ותפוחי אדמה

המרכיבים:

2 תפוחי אדמה

1 שקית ברוקולי קפוא

2 בצלים לבנים

חצי כוס קמח

1 ביצה

1 שן שום, כתושה

שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך ומועכים לפירה.
  2. חולטים את הברוקולי במים רותחים, מוציאים מיד וקוצצים.
  3. פורסים את הבצלים ומטגנים להזהבה.
  4. מערבים את כל המרכיבים, יוצרים קציצות ומטגנים בשמן זית משני הצדדים.
גלילות חצילים ממולאות  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
גלילות חצילים ממולאות | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

גלילות חצילים ממולאות בשר ופריקה

המרכיבים:

3 חצילים

 

לתערובת הבשר:

500 בשר טחון

2 כוסות פריקה

1 בצל לבן, קצוץ

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

בקבוק מחית עגבניות

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפריקה עד לריכוך.
  2. פורסים את החצילים לפרוסות דקיקות לאורך ומטגנים בשמן זית להזהבה.
  3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית ולשים אותם בידיים.
  4. יוצרים מתערובת הבצק קציצות מאורכות ומגלגלים בפרוסות החצילים. מסדרים בתבנית.
  5. שופכים את מחית העגבניות על גלילות החצילים ובוזקים שמן זית.
  6. צולים חצי שעה ב-190 מעלות.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.