בתוכנית "עוטף ישראל" השף עומר מילר מארח חקלאים ומבשל להם ארוחה מהתוצרת שלהם. והפעם: המלפפונים של אורן סבח ממושב אחיטוב.
טרטר דג ומלפפון על לאבנה טחינה
המרכיבים:
פורל ללא עור, קצוץ לקוביות
2 מלפפונים, חתוכים לקוביות
1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
צרור עירית, קצוץ
כף פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
שמן זית
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
ללאבנה טחינה:
רבע כוס טחינה גולמית
כוס לאבנה 9%
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
להגשה:
עגבנייה סחוטה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את קוביות הדג ושאר מרכיבי הטרטר.
- מערבבים את מרכיבי הטחינה לאבנה למרקם אחיד.
- מגישים את הטרטר על הטחינה (עם עגבנייה סחוטה מלמעלה).
מלפפונים חמוצים
המרכיבים:
מלפפונים קטנים, טריים ופריכים
לנוזל הכבישה:
מים מעורבים עם מלח ביחס של כוס על כפית
7 שיני שום
2 מקלות סלרי
חצי צרור שמיר
אופן ההכנה:
- מכניסים את המלפפונים לצנצנת.
- מוסיפים את השום, הסלרי והפלפלים ומכסים בשמיר.
- מוזגים פנימה את המים המלוחים וסוגרים את הצנצנת (אפשר לכסות בשכבה של שמן זית, לאיטום).
- מחכים לפחות 4 ימים (בקיץ) ועד שבועיים (בחורף), והמלפפונים מוכנים.
** אפשר להוסיף פלפל חריף.
סלט מלפפונים, אורז ובשר עם שעועית בטמפורה
המרכיבים:
לסלט:
שייטל חתוך לרצועות
5 מלפפונים, חצויים לאורך ונקיים מגרעינים
פלפל אדום חריף
בצל סגול
בצל ירוק
חצי כפית שאטה גרוס
כף כוסברה קצוץ
כף נענע קצוצה
שמן זית
מיץ לימון
חצי כף אורז קריספי לאחר טחינה
לשעועית בטמפורה:
שקית שעועית עדינה קפואה, מופשרת
כוס קמח טמפורה
ביצה
חצי כוס מי סודה
3 קוביות קרח
חצי כפית פלפל שאטה גרוס
כפית עירית קצוצה
קורט מלח
שמן לטיגון
לאורז הקריספי:
אורז
אופן ההכנה:
- מכינים שעועית בטמפורה: מערבבים בקערה את מרכיבי הטמפורה - קמח טמפורה, ביצה, סודה, קרח, פלפל שאטה, עירית ומלח.
- מחממים שמן ל-180 מעלות. טובלים את השעועית בטמפורה ומטגנים, כמה יחידות בכל פעם (כדי שלא תוריד את טמפרטורת השמן).
- מוציאים לנייר סופג וממליחים.
- אורז קריספי: קולים את האורז במחבת ללא שמן עד שהוא משחים מעט. מעבירים לבלנדר וטוחנים טחינה גסה בפולסים.
- הסלט: מטגנים קלות את השייטל. קוצצים את המלפפונים, הפלפל, הבצל והבצל הירוק.
- מערבבים את כל המרכיבים ומפזרים אורז קריספי.
בתיאבון!