מתכונים לחנוכה

טורטייה עם סלט תירס, טטאקי סינטה וגוואקמולה

המרכיבים:

טורטיות

 

לאורז:

כוס אורז פרסי

כוס וחצי מים רותחים

כף שמן זית

חצי כפית מלח

 

לסלט התירס:

כוס גרעיני תירס מבושלים

כף בצל סגול קצוץ

כפית שאטה גרוס

פפריקה מעושנת

כף בצל ירוק קצוץ

1 שן שום, כתושה

כף כוסברה קצוצה

מיץ ליים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

טורטייה עם אורז, סלט תירס, טטאקי סינטה וגוואקמולה  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
טורטייה עם אורז, סלט תירס, טטאקי סינטה וגוואקמולה | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

לטטאקי:

200 גרם סינטה

שמן זית

שומשום לבן

שומשום שחור

מלח

פלפל שחור

 

לגוואקמולה:

3 אבוקדו, קלופים

חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ

7-8 עגבניות שרי, חתוכות לקוביות קטנטנות

בצל סגול, קצוץ

חצי צרור כוסברה, קצוץ

מיץ מליים אחד

מלח

פלפל שחור

 

לאיולי צ'יפוטלה:

5 כפות מיונז

2 כפות צ'יפוטלה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים אורז: מטגנים את האורז עד שהגרגרים חמים. מוסיפים מים, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים כ-12 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
  2. מערבבים את מרכיבי סלט התירס.
  3. מכינים טטאקי: מצפים את הסינטה בשומשום מכל הצדדים וצורבים בשמן זית כדקה מכל צד. מתבלים. מקררים ופורסים דק.
  4. הגוואקמולה: מועכים את האבוקדו בקערה, או חותכים לקוביות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
  5. מערבבים את מרכיבי האיולי.
  6. מסדרים בצלחת את כל התֹוספות, ומגישים עם הטורטיות.
סורבה מנגו (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
סורבה מנגו | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

סורבה מנגו

המרכיבים:

מנגו, חתוך לקוביות

מיץ תפוזים

מיץ ליים

מעט סירופ מייפל או דבש

אופן ההכנה:

טוחנים את המרכיבים ומעבירים למכונת גלידה.

 

עוגת שוקולד בננות  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
עוגת שוקולד בננות | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

עוגת שוקולד בננות

המרכיבים (לאינגליש קייק):

3 בננות בשלות

שליש כוס חמאה מומסת או שמן

ביצה

חצי כוס דבש

חצי כוס קקאו איכותי כהה

1 כפית סודה לשתייה

חצי כוס קמח כוסמין

חצי כוס שברי שוקולד

 

לציפוי:

קופסת שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. מועכים את הבננות בקערה. מוסיפים חמאה, ביצה ודבש.
  3. מוסיפים קקאו, סודה לשתייה וקמח.
  4. מערבבים ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
  5. מפזרים שוקולד מלמעלה ואופים עד שהעוגה מוכנה.
  6. ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרו או בסיר ושופכים על העוגה.

לצפייה בתוכנית