טורטייה עם סלט תירס, טטאקי סינטה וגוואקמולה
המרכיבים:
טורטיות
לאורז:
כוס אורז פרסי
כוס וחצי מים רותחים
כף שמן זית
חצי כפית מלח
לסלט התירס:
כוס גרעיני תירס מבושלים
כף בצל סגול קצוץ
כפית שאטה גרוס
פפריקה מעושנת
כף בצל ירוק קצוץ
1 שן שום, כתושה
כף כוסברה קצוצה
מיץ ליים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לטטאקי:
200 גרם סינטה
שמן זית
שומשום לבן
שומשום שחור
מלח
פלפל שחור
לגוואקמולה:
3 אבוקדו, קלופים
חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ
7-8 עגבניות שרי, חתוכות לקוביות קטנטנות
בצל סגול, קצוץ
חצי צרור כוסברה, קצוץ
מיץ מליים אחד
מלח
פלפל שחור
לאיולי צ'יפוטלה:
5 כפות מיונז
2 כפות צ'יפוטלה
אופן ההכנה:
- מכינים אורז: מטגנים את האורז עד שהגרגרים חמים. מוסיפים מים, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים כ-12 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
- מערבבים את מרכיבי סלט התירס.
- מכינים טטאקי: מצפים את הסינטה בשומשום מכל הצדדים וצורבים בשמן זית כדקה מכל צד. מתבלים. מקררים ופורסים דק.
- הגוואקמולה: מועכים את האבוקדו בקערה, או חותכים לקוביות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- מערבבים את מרכיבי האיולי.
- מסדרים בצלחת את כל התֹוספות, ומגישים עם הטורטיות.
סורבה מנגו
המרכיבים:
מנגו, חתוך לקוביות
מיץ תפוזים
מיץ ליים
מעט סירופ מייפל או דבש
אופן ההכנה:
טוחנים את המרכיבים ומעבירים למכונת גלידה.
עוגת שוקולד בננות
המרכיבים (לאינגליש קייק):
3 בננות בשלות
שליש כוס חמאה מומסת או שמן
ביצה
חצי כוס דבש
חצי כוס קקאו איכותי כהה
1 כפית סודה לשתייה
חצי כוס קמח כוסמין
חצי כוס שברי שוקולד
לציפוי:
קופסת שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מועכים את הבננות בקערה. מוסיפים חמאה, ביצה ודבש.
- מוסיפים קקאו, סודה לשתייה וקמח.
- מערבבים ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
- מפזרים שוקולד מלמעלה ואופים עד שהעוגה מוכנה.
- ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרו או בסיר ושופכים על העוגה.