קציצות בקר ברוטב עגבניות כמו בצהרון

המרכיבים:

לקציצות:

500 גרם בשר טחון

חצי בצל לבן, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

שמן זית

1 ביצה

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

בצל, קצוץ

גזר, חתוך לקוביות

3 שיני שום, פרוסות

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

מעט כמון

קופסת עגבניות מרוסקות

אופן ההכנה:

  1. הקציצות: מערבבים את הבשר עם בצל, פטרוזיליה, שום, פפריקה, מלח ופלפל. מוסיפים שמן זית וביצה. לשים היטב ויוצרים כדורים.
  2. הרוטב: מטגנים בצל ומוסיפים קוביות גזר. מוסיפים שום, תבלינים ועגבניות מרוסקות. מביאים לרתיחה.
  3. מבשלים את הקציצות בתוך הרוטב.

מגדרה עדשים שחורות

המרכיבים:

כוס עדשים שחורות

כוס בורגול

שמן זית

2 בצלים, קצוצים

מלח

פלפל גרוס

כפית כמון

2 כוסות מים רותחים 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בסיר עד השחמה יפה.
  2. מוסיפים את העדשים ומתבלים במלח, פלפל וכמון. 
  3. מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שהעדשים רכות. 
  4. מוסיפים את הבורגול, מכסים ומכבים את האש (הבורגול יתבשל מהאדים).
  5. מערבבים ומגישים. 
דג צרוב על ריזוטו עגבניות  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
דג צרוב על ריזוטו עגבניות | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

פורל צרוב על ריזוטו עגבניות

המרכיבים:

לדג:

פילה פורל

גבעולי תימין

גבעולי זעתר

שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

לריזוטו:

כוס אורז לריזוטו

50 גרם חמאה

1 בצל לבן, קצוץ

2 עגבניות, קצוצה לקוביות

5 עגבניות מיובשות, קצוצות

5 עלי בזיליקום

חצי כוס יין לבן יבש

ליטר ו-200 ציר ירקות רותח

תערובת 4 גבינות

אופן ההכנה:

  1. הריזוטו: מאדים את הבצל במחבת עם החמאה עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים עגבניות טריות ומיובשות ועלי בזיליקום. מערבבים.
  2. מוסיפים את האורז ויין לבן.
  3. מוסיפים מצקת של ציר רותח ומערבבים. כשכל הכמות נספגת מוסיפים מצקת נוספת, וכך הלאה. מערבבים כל הזמן.
  4. מוסיפים כמות יפה של תערובת 4 גבינות ומערבבים. 
  5. הדג: מניחים את הדג על נייר אפייה ועליו עשבי התיבול. מזלפים שמן זית ומתבלים.
  6. צולים את הדג כ-5 דקות ב-190 מעלות. 
  7. מגישים את הריזוטו עם הדג.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.