מתכונים לסוכות

השף עומר מילר מארח חקלאים ומבשל להם ארוחה מהתוצרת שלהם, והיום: מורן פרייבך, חקלאי מקיבוץ נחל עוז שבעוטף עזה המגדל גזר ותפוחי אדמה.

סטייק עם צ'יפס מושלם וטחינה

המרכיבים:

לסטייק:
דנוור קאט, כף או נתח קצבים
שמן זית
מלח
פלפל שחור

לצ'יפס:
תפוחי אדמה, חתוכים למקלות אחידים בעוביים
שמן תירס לטיגון
מלח ים

אופן ההכנה:

  1. הצ'יפס: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים 2-3 דקות, ומעבירים למי קרח. מסננים ומייבשים היטב.
  2. מטגנים את הצ'יפס בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כשתי דקות. מוציאים לנייר סופג.
  3. מטגנים את הצ'יפס שוב, הפעם בטמפרטורה של 190 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב שחום.
  4. מפזרים מעט מלח ים.
  5. צורבים את הסטייק בשמן זית על מחבת לוהטת למידת העשייה הרצויה. מתבלים במלח ופלפל.
  6. מגישים את הסטייק עם הצ'יפס.
פטריות ממולאות פירה וצ'דר (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
פטריות ממולאות פירה וצ'דר | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

פטריות ממולאות בפירה וצ'דר

המרכיבים:

פטריות שמפיניון, בלי הרגליים
1 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה
מלח גס
50 גרם חמאה איכותית
מלח
פלפל שחור
6 ענפי תימין
גבינת צ'דר מגוררת

אופן ההכנה

  1. מפזרים מלח גס על תבנית אפייה ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. צולים בחום של 200 מעלות כשעה.
  2. מועכים את בשר תפוחי האדמה יחד עם חמאה בעזרת מועך פירה. מתבלים במלח ומעט פלפל.  
  3. ממלאים את הפטריות בפירה ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מפזרים ענפי תימין בין הפטריות.
  4. מפזרים צ'דר מלמעלה וצולים 8-12 בתנור שחומם לתוכנית גריל.

חג שמח!

לצפייה בתוכנית