השף עומר מילר מארח חקלאים ומבשל להם ארוחה מהתוצרת שלהם, והיום: גיל רביץ מקיבוץ דן שבגליל העליון, המגדל דגי פורל במים קרים שמקורם בהפשרת שלגים.

מתכונים לראש השנה

פורל צרוב על אורז אדום עם עדשים ופטריות

המרכיבים:

פילטים של פורל
שמן זית
מלח
פלפל שחור

לאורז והעדשים:
1 כוס אורז אדום  
חצי כוס עדשים כתומות
כף שמן זית
סלסילת פטריות שמפיניון קטנות, פרוסות
סלסילת פטריות פורטובלו, קצוצות
מלח
פלפל שחור
3 כוסות ציר ירקות
כף פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
כף שמיר קצוץ
רבע כוס צנוברים קלויים

לציר הירקות:
מעט שמן
2 בצל לבן קצוץ גס
2 גזרים חתוכים גס
חצי גבעול סלרי
חצי כרישה חתוכה לקוביות
2 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
ליטר מים 

אופן ההכנה:

  1. מכינים ציר ירקות: מטגנים את כל הירקות כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות.
  2. מכינים את האורז האדום: שוטפים את האורז במי ברז. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הפטריות. מוסיפים את האורז האדום והעדשים, מתבלים ומערבבים שתי דקות.
  3. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
  4. מבשלים מכוסה 45 דקות.
  5. מכבים את האש, מוסיפים את העשבים והצנוברים, מכסים ומחכים 10 דקות.
  6. מתבלים את הפורל ומטגנים משני הצדדים.
  7. מגישים עם האורז.
פורל מעושן עם פירה אפונה ותפוחי אדמה (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
פורל מעושן עם פירה אפונה ותפוחי אדמה | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

פורל מעושן עם פירה אפונה ותפוחי אדמה

המרכיבים:

פורל מעושן, מפורק לצ'אנקים

לפירה אפונה ותפוחי אדמה:
3 תפוחי אדמה לבישול  
כוס אפונה קפואה
מלח
פלפל שחור
מעט שמיר, פטרוזיליה וכוסברה
שמן זית

אופן ההכנה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים במים עד ריכוך. בדקה האחרונה מוסיפים את האפונה.
  2. טוחנים את תפוחי האדמה והאפונה עם מלח ופלפל. מסדרים בצלחת ומפזרים עשבי תיבול.
  3. מזלפים שמן זית ומגישים לצד הדג המעושן.
שווארמה דג (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
שווארמה דג | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

שווארמה דג

המרכיבים:
פילה פורל, ללא העור
מלח
פלפל שחור
תבלין שווארמה
שמן זית
בצל לבן
פלפל חריף, פרוס
כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הדג במלח, פלפל ותבלין שווארמה וצורבים במחבת עם שמן זית חם כשתי דקות מכל צד. מוציאים לקרש חיתוך וקוצצים לרצועות.
  2. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומתבלים במידת הצורך.
  3. מגישים בפיתה עם טחינה מלמעלה.

לצפייה בתוכנית