מתכונים לראש השנה
1 הקובה: מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים קרים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה, עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים ומועכים לפירה. מתבלים במלח, פלפל, כורכום וקמח תפוח אדמה ונותנים לפירה להתקרר מעט.
2 המילוי: בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצלים. מטגנים על אש גבוהה כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצלים מזהיבים יפה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ-10 דקות, עד שהבשר מוכן. מכבים את האש, מתבלים בבהרט, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל ומוסיפים את הצנוברים. מערבבים ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
3 בעזרת ידיים לחות לוקחים מעט פירה, משטחים על כף היד ושמים במרכז כף מתערובת הבשר. סוגרים סביבה את הקובה מעצבים לצורה של קציצה שטוחה מעט.
4 הטיגון: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת וטובלים את הקובה בקמח לציפוי מכל הכיוונים. טובלים את הקובות בביצים ומניחים בשמן. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהציפוי משחים. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הקובות.
5 הטחינה: מערבבים את מרכיבי הטחינה חוץ מהעמבה עד לקבלת מרקם טחינה טוב. מאזנים אם צריך עם טחינה גולמית. מעבירים לקערה ומטפטפים עמבה.
6 הסלט: מערבבים את הירקות חוץ מהשיפקה. מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון, מעבירים לקערה ומניחים את השיפקה מלמעלה.
7 מגישים את הקובה על צלחת עם המון פטרוזיליה.