מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פרפה נוטלה של לירן שטראובר וטל טלמון

זה הקינוח שהגישו השניים למשתתפי "המטבח המנצח VIP", ולפי הציונים הגבוהים שקיבלו - גם מהמשתתפים וגם מהשופטים - הוא כנראה טעים בקטע אחר

|המטבח המנצח VIP| פורסם10:23
הקינוח של לירן שטראובר וטל טלמון (וידאו AVI: המטבח המנצח VIP, קשת 12)
וידאו AVI: המטבח המנצח VIP, קשת 12

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפרפה:

  • 2 קופסאות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 נוטלה (500 גרם)
  • חבילת פקאן מסוכר (100 גרם)

לשטרויזל:

  • 75 גרם קמח לבן
  • 20 גרם פקאן
  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • רבע כפית מלח

לגנאש:

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ או מחולק לקוביות

אופן ההכנה:

1מתחילים עם השטרויזל: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ושומרים במקפיא עד השימוש.

2מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים את הבסיס כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים ומפוררים.

3מכינים פרפה: מקציפים את השמנת המתוקה וקוצצים את הפקאנים המסוכרים במעבד מזון.

4מקפלים את הנוטלה לתוך הקצפת, מוסיפים את הפקאנים ומעבירים לתבנית מאפינס מסיליקון (8-12 מנות). שומרים במקרר.

5מכינים גנאש: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה. את השוקולד שמים בקערה. שופכים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק.

6מגישים את הפרפה עם פירורי שטרויזל וגנאש.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il