מתכונים לראש השנה
1 שוטפים את האורז, שופכים אותו לקערה ומשרים במים כדי שהעמילן ירד.
2 שופכים את השמן לסיר ומחממים.
3 חותכים את הבצל לחתיכות גדולות (רבעים או שמיניות).
4 כשהשמן חם שמים את הבצל בסיר, על להבה גבוהה. כשהבצל רק מתחיל לנוע בסיר, מכבים את האש (לא לטגן ולא להשחים אותו, חשוב שיישאר לבן וצחור).
5 מצננים את הסיר כמה שניות ושופכים פנימה שלוש כוסות מים רותחים. מוסיפים מלח לפי הטעם ובהדרגה.
6 כשהמים מתחילים לרתוח שוב שופכים את האורז פנימה – בהדרגה (עם האצבעות "כמו פסנתר", אומרת בלהה).
אורז של בלהה | צילום:
מתוך "המטבח המנצח VIP"
7 מערבבים במזלג (לא כף ולא כלי עץ).
8 כשהמים ברתיחה חזקה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשאירים פתח קטן שיאפשר לאדים לצאת. מבשלים כך 10 דקות.
9 פותחים את המכסה ועם המזלג עושים תנועת X, מלמטה למעלה - כאילו חופרים בתוך האורז. "התנועות האלה משנות את המרקם והטקסטורה של האורז. חשוב שלא ייצא דביק ובצקי, אבל גם שלא יהיה אחד אחד", מסבירה בלהה.
10 מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז "מתייבש" ואין מים בכלל. לוקחים ביד (או בכוס) רבע כוס מים מהברז ומטפטפים על האורז "כמו גשם". הטפטוף מאוורר את האורז. בלהה מסבירה: "האורז חם, רותח, וכשאת נותנת לו התנגדות כזאת את מרעננת אותו".