מתכונים לראש השנה
1 בסיר נמוך ורחב מטגנים על אש בינונית את השום, הפלפלים, העגבניות, הגזר והגמבה כ-10 דקות, כאשר מדי פעם מערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, עגבניות מרוסקות ואת התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-10 דקות. אם צריך מוסיפים קצת מים.
2 בסיר רחב ונמוך מטגנים את הכרישה עם כל הירוקים והעשבים ומבשלים על אש בינונית עד שהירוקים מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.
3 בסיר עם מים חמים ומלח מבשלים את העדשים כ-15 דקות. מסננים ומוסיפים לסיר של העגבניות.
4 משטחים את הירוקים בסיר שלהם, מעבירים את העגבניות ומייצרים שכבה מעל הירוקים. שוברים את הביצים לסיר בזהירות, מכסים עם מכסה לכ-10 דקות בישול על אש קטנה או ל-10 דקות בתנור על 180 מעלות. ניתן לחלק את המנה למחבתות קטנות לפי אותן שכבות: ירוקים מעל עגבניות, עדשים ומעל ביצים.
5 לסלט: חותכים את האנדיב ואת האבוקדו לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מערבבים את מרכיבי התיבול בבלנדר או בצנצנת. מערבבים את הירקות עם התיבול, מפזרים את עלי הנענע והגרעינים ומגישים.
6 ללחמניות: מערבבים במיקסר עם וול ישה את כל המרכיבים חוץ מהקמח והגבינה כדקה. מוסיפים את הגבינה, מפעילים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הקמח טפיוקה עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים מהמיקסר, לשים למסה אחידה, מגלגלים לצינור בקוטר של בערך 2 ס"מ ופורסים את הגליל לעיגולים בעובי של 2 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות אפייה ב-180 מעלות.