המרכיבים:
לקוסקוס:
קילו סולת
3 גזרים, קלופים
מים
חצי כוס שמן
כף מלח
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
2 בצלים, חתוכים לרצועות
4 שיני שום, כתושות
2 פלפלים חריפים, קצוצים
4 עגבניות טריות, מרוסקות
פפריקה
פלפל שחור
מלח
כמון
למרינדה:
רבע כוס שמן זית
כמה שיני שום כתושות
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות אריסה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לצלי:
קילו אנטרקוט
2 גבעולי סלרי, חתוכים לרבעים
7 ענפי תימין
2 שומרים, חתוך לרבעים
3 גזרים צבעוניים, חתוכים לרבעים
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- הקוסקוס: מערבבים את הסולת עם כוס מים קרים. מעבירים למסננת רשת לקוסקוס.
- בינתיים מרתיחים בסיר הקוסקוס מים עם גזרים. מעל מכניסים את החלק השני של סיר האידוי, שבו הסולת.
- מאדים למשך שעה מרגע שהאדים מתחילים לצאת מהסולת.
- שופכים את הסולת המאודה לקערה ומוסיפים 4 כוסות מים קרים, חצי כוס שמן וכף מלח. אם מרגישים שחסרים מים מוסיפים בהדרגה כוס חמישית.
- פותחים את תערובת הסולת היטב בעזרת שתי כפות הידיים ומחזירים לאידוי של 40 דקות. מוציאים ומפוררים שוב בעזרת הידיים.
- מכינים את הרוטב לקוסקוס: מטגנים את הבצל בשמן זית ומוסיפים שום כתוש. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הפלפל החריף והעגבניות המרוסקות. מתבלים ומבשלים שעה על אש בינונית.
- מועכים את הגזרים שבושלו במי סיר הקוסקוס ומוסיפים לסיר הרוטב.
- שופכים את הרוטב המוכן על הקוסקוס ומערבבים היטב.
- האנטרקוט: מכינים מרינדה מכוסברה, אריסה, שום, מלח, פלפל שחור ושמן זית. מורחים היטב את גוש האנטרקוט במרינדה ומשרים שעה במקרר.
- צורבים את הנתח מכל הכיוונים בסיר מתכת רחב כבד וחם.
- מסדרים בתבנית התנור את הבשר ומסביבו את הירקות. מזלפים את שמן הזית.
- צולים 25 דקות על חום של 200 מעלות ועוד 20 דקות ב-150 מעלות. נותנים לנתח מנוחה של 10 דקות ופורסים.