1 הבצק: מערבבים את השמרים, המולסה, המים החמים, הקוואקר ותפוח האדמה ומתפיחים 15 דקות.
2 מוסיפים 4 כפות קמח מלא וכף שטוחה מלח. לשים היטב ומוסיפים מים במידת הצורך (הבצק צריך להיות מעט דביק בידיים). מחלקים לתבניות, ומתפיחים שעה במקום חמים. אופים 25 דקות בחום של 220 מעלות.
3 המלית: קוצצים את העגבנייה, המלפפון, הבצל והלימון דק דק ומוסיפים שמן זית ומלח.
4 פורסים את החצילים דק, ממליחים ומניחים "להזיע" חצי שעה. מנקים מהמלח וסוחטים עודפי נוזלים. מורחים את החצילים בשמן זית ואופים בגריל עד שהם משחימים בשני הצדדים.
5 סלט הגזר: חותכים את הגזר והקולרבי לג'וליינים. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומעסים עד שהגזר והקולורבי רכים.
6 הרכבת המנה: פורסים את הלחם ומגישים עם טחינה, חציל, סלט ירקות וסלט גזר וקולרבי. אפשר להוסיף עלי ארוגולה, נבטים, חרדלים ועמבה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!