1 מכינים את המילוי: מקלפים את החציל וחותכים לקוביות.
2 מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא מספיק חם מטגנים את קוביות החצילים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג. 3. מחממים מחבת גדולה (ללא שמן) וקולים את הצנוברים עד שהם משחימים מעט.
4 באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את החצילים והפטרוזיליה ומטגנים כמה דקות. 5. מגרדים בפומפיה את הביצה הקשה ומוסיפים לתערובת במחבת. 6. מתבלים במלח, פלפל ובהרט. מכבים את האש ומצננים.
7 מכינים את הבצק: לשים את כל מצרכי הבצק 7-10 דקות, לקבלת בצק אחיד, חלק ומבריק.
8 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של כ-30 דקות במקרר.
9 מחלקים את הבצק הקר ל-12 כדורים (כ-50 גרם כל אחד).
10 מרדדים כל כדור על משטח מקומח ליריעת בצק עגולה בעובי של סנטימטר אחד.
11 מניחים מעט ממלית החצילים על כל עיגול בצק. מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות.
12 מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני (כ-160 מעלות) עד שהכיסונים זהובים וצפים על פני השמן.
13 בינתיים מכינים גם את הסלסה: חורכים מעט את העגבניה והפלפל על להבת גז גלויה וחותכים אותם גס.
14 שמים בקערה את העגבניה, הפלפל, הנענע, שן שום, שמן הזית ומיץ לימון. טוחנים במעבד מזון ידני/ בלנדר בעדינות (שימו לב לא להגיע למרקם חלק).
15 מתבלים במלח ומגישים יחד עם האמפנדס.