1 במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עם עלי הדפנה, כורכום ומלח. כשמזהיב מוסיפים את התבלינים, מטגנים עוד דקה יחד ומוציאים את עלי הדפנה.
2 מאדים את העגבניות עם שום ושמן זית. טוחנים יחד במיקסר עם הבצל המטוגן למחית חלקה.
3 מחזירים למחבת ומוסיפים את כל התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לסנן כדי שהרוטב יהיה חלק, אך לא חייבים.
4 את הירקות אפשר לבשל בתוך התערובת או לאפות כרבע שעה בתנור עם מעט שמן זית, ואז להוסיף לתבשיל ולבשל יחד 10 דקות נוספות.
5 מבשלים כוס אורז בסמטי לפי הוראות היצרן (אפשר להוסיף כפית זרעי חרדל בשלב טיגון האורז).
6 מגישים את התבשיל על אורז עם מעט יוגורט כבשים ליד.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.