1 הקרם: טורפים את כל המרכיבים בקערה ושומרים במקרר.
2 המילוי: מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. חותכים את הבצלים הסגולים לרבעים ואת השאלוטס לחצאים. פורסים את השומר לעיגולים.
3 מסדרים את כל הירקות בתבנית, מוסיפים דבש, עלי תימין, שמן זית ומלח גס ומערבבים היטב בידיים עד שהכל מצופה. צולים ב-180 מעלות עד הזהבה, התרככות של כל הירקות והיווצרות של נוזל דבשי סמיך. מצננים.
4 הבצק: מכניסים את הקמח, זרעי האניס, המלח והחמאה למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה חולית. מוסיפים לאט לאט מים וחומץ, רק עד לקבלת עיסה אחידה כמו כדור. מגלגלים את הבצק לכדור שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
5 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק בכמה שפחות תנועות מערוך לקבלת משטח אחיד שמתאים לתחתית הטארט. מרימים את הבצק בעזרת המערוך ומעבירים לתבנית. מהדקים באצבעות ומכניסים את התבנית למקפיא ל-20 דקות.
7 מחוררים את תחתית הבצק במזלג ומכינים אותו לאפייה עיוורת: מכסים את הבצק בכמה שכבות של ניילון נצמד ועליו מפזרים קטניות יבשות. מהדקים את הניילון מלמעלה כמה פעמים ואופים 20 דקות.
8 מסירים את הקטניות והניילון הנצמד ומחזירים לאפייה של 7-10 דקות. מניחים לכמה דקות לצינון.
9 הרכבת הטארט: מסדרים את הירקות הצלויים על הבצק בצורה אחידה, יחד עם הרוטב הדבשי שנוצר.
10 פורסים את גבינת הצאן לעיגולים ומסדרים בין הבצלים לשומר, ככה שהיא לא תכסה את הירקות (אפשר גם לסדר קודם את הגבינה ועליה את הירקות).
11 שופכים מלמעלה בעדינות את הקרם רויאל בצורה אחידה.
12 אופים 20 דקות ב-180 מעלות, עד השחמה יפה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.