לזניית חצילים ובשר ברוטב אדוםלזניה עשירה שמשלבת את כל מה שצריך - רוטב עגבניות נהדר, תערובת בשר מתובלת כמו שצריך והכי חשוב - חצילים קלויים על הגריל. הכנתם, אכלתם, ועכשיו כל מה שבא לכם זה לנוח? יופי, סימן שהלזניה הצליחה לכם
עמית טויטו
| מאסטר שף
| פורסם 26/10/16 12:47
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
|
המצרכים (8 מנות):
לרוטב:
לחצילים:
לבשר:
אופן ההכנה:1 המשימה הראשונה בהכנת לזניה בשרית היא הרוטב: מחממים סיר רחב שטוח יחד עם שמן זית. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 10 דקות עד להזהבה וריכוך. מוסיפים את השום הכתוש והפלפל החריף ומטגנים כעוד דקה קצרה לפני שהשום ישרף ויהפוך למר. 2 מוסיפים את קוביות העגבנייה והעגבניות המגוררות, מערבבים היטב ומבשלים מעל להבה גבוהה 5 דקות. מוסיפים את הסילאן והרסק, מערבבים היטב , ואז מוסיפים את התבלינים (פפריקה, שבבי צ'ילי, אורגנו). 3 מביאים לרתיחה חזקה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ובוחשים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. 4 קולים את החצילים: מחממים מחבת פסים מעל להבה גבוהה. מברישים את החצילים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים. צורבים את החצילים כ- 5 דקות מכל צד עד לריכוך וסימני חריכה יפים. מוציאים לצלחת ושומרים בצד. 5 מכינים את תערובת הבשר: מחממים סיר שטוח ורחב מעל להבה גבוהה (גדול מספיק להכיל את כל הבשר). מוסיפים את שמן הזית וקוביות הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה 10 דקות או עד להזהבה. 6 מוסיפים את פרוסות השום, קוביות הגמבה והסלרי הקצוץ ומטגנים עוד 5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים עם כף עץ עד שהבשר משנה צבעו ומזהיב מעט. מוסיפים את האריסה ואת כל התבלינים לבשר. בוחשים היטב, טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את הלהבה. 7 מרכיבים את הלזנייה (אין צורך בבישול קודם לדפי הלזנייה): מחממים תנור טורבו ל-180 מעלות. בתבנית פיירקס או נון סטיק מוזגים מצקת רוטב בתחתית ועליה מסדרים דפים בחפיפה מעט אחד על השני. מוסיפים על כל שכבת דפים 2 מצקות מלאות ברוטב (זה לא הרבה - זה מה שמבשל את הדפים היבשים). משטחים מחצית מכמות הבשר על דפי הלזנייה. על הבשר מניחים עוד שכבה של דפי לזנייה ורוטב. מעל השכבה השנייה מסדרים את כל פרוסות החצילים. מעל החצילים מסדרים עוד שכבה של דפי לזנייה ורוטב. משטחים על דפי הלזנייה את יתרת הבשר ומסדרים מעל שכבה אחרונה של דפי לזנייה. מעל השכבה האחרונה יוצקים את כל הרוטב שנשאר בסיר. 8 עוטפים ברדיד אלומיניום את התבנית ואופים כחצי שעה – עד שדפי הלזנייה התרככו והתבשלו. מוציאים את התבנית בזהירות, מסירים את נייר האלומיניום (שוב בזהירות) ומחזירים לתנור. מעלים את החום ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, עד שדפי הלזנייה העליונים הזהיבו והרוטב הצטמצם. מוציאים מהתנור, נותנים ללזנייה להתקרר מעט ואז פורסים ומגישים. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. למתכונים פסטה ורטבים נוספים היכנסו לאתר בישולים |