פטאייר במילוי מנגולדאייל שני אמר שהבצק שלו מושלם? זה לגמרי מספיק בשבילנו כדי להיכנס למטבח ולהפשיל שרוולים. אז קבלו את המתכון של יהודה עמר למאפה פטאייר חלומי במילוי עסיסי של מנגולד ובצל ירוק
יהודה עמר
| מאסטר שף
| פורסם 01/02/18 16:42
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
|
המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים ולשים את כל המצרכים יחד כ-10 דקות במיקסר, לקבלת בצק חלק. מכסים ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות. מוציאים לבצק את האוויר בעזרת הידיים ומתפיחים שוב כ-40 דקות. 2 מכינים את המלית: מערבבים את המנגולד עם המלח הגס ובעזרת הידיים מעסים את המנגולד היטב ובחוזקה (כדי להוציא ממנו את המרירות). שוטפים היטב את עלי המנגולד. 3 קוצצים גס את המנגולד ומערבבים עם הבצל הירוק, הפפריקה המתוקה והחריפה, שמן הזית והמלח. >> לכל המתכונים מפרק המאפים של "מאסטר שף" 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5 מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה של מלית המנגולד, וסוגרים את הבצק לצורת משולש. מהדקים היטב ומניחים בצד לתפיחה של כ-15 דקות. 6 מורחים בשמן זית ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שהבצק שחום. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. |