1 הכנת המלית: קוצצים את הבצל, מניחים במחבת גדולה (בקוטר 28 ס"מ) עם מעט שמן ומטגנים עד לשקיפות. מזיזים את הבצל הצידה, מניחים בשטח הריק את הבשר ומטגנים אותו עד לשינוי צבע באופן מוחלט. מנקזים החוצה את הנוזלים שהצטברו.
2 במקביל במחבת קטנה אחרת משחימים את השקדים והצנוברים ללא שמן. מוסיפים לבשר יחד עם הבצל, הצימוקים והתיבול, (פפריקה, בהרט, מלח, פלפל שחור). מערבבים את כל המלית על חום נמוך למספר דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
3 הכנת המעטפת: שוטפים את האורז, ומשרים במים ל-15 דקות, מסננים ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים מים חמים בגובה של 2 ס"מ מעל האורז ומתבלים בכורכום. מבשלים על חום גבוה עד לרתיחה. מנמיכים את החום עד לבישול מוחלט של האורז, מסירים מהאש ומניחים להתקרר. לאחר שמתקרר מעבירים לקערה את האורז, הבשר הטחון והעוף הטחון, מוסיפים מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה קצוצה, לשים הכל ביחד ויוצרים בצק מהתערובת.
4 הרכבת הקובה: מניחים ב-3 קערות נפרדות את המעטפת, המלית וקערה עם מים. טובלים את הידיים במים, קורצים מהמעטפת כמות שקטנה קצת יותר מגודל של כדור טניס ומשטחים על כף היד. מניחים כף מלאה מן המלית במרכז שטח המעטפת ומתחילים לסגור מסביב (כדאי לדאוג שהידיים יהיו רטובות במשך כל התהליך). לצורה של קובה שטוחה, מכינים את כל הכמות ומניחים על משטח.
5 מחממים סיר עם שמן בגובה 5 ס"מ עד לרתיחה. מטגנים את הקובות (כדאי להשתמש בסיר קטן) וכשצד אחד משחים, הופכים לצד השני. מומלץ לאכול חמים ומה שנשאר אפשר להקפיא.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.