1 חותכים את החצילים לחצאים ומטגנים חצי טיגון בשמן זית (זה עוד ייאפה בתנור). מוציאים.
2 קוצצים את הבצל והשום ומטגנים. מוסיפים את הבשר הטחון לעוד טיגון קל.
3 מוסיפים מלח, פלפל, מעט שמן זית, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט.
4 חותכים את עגבניות השרי לקוביות ואת הזיתים לרצועות, ומניחים על החציל שכבה של עגבניות וזיתים ושכבה של בשר. חוזרים על פעולה זו 3 פעמים.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש (200 - 180 מעלות) לכ-40 דקות.
6 מניחים את המנה במרכז הצלחת, ומפזרים כמות גדולה של פטרוזיליה קרועה ביד (לא קצוצה בסכין).
7 זולפים טחינה, מפזרים צנוברים, ומכניסים לעוד 5 דקות לתנור, לתת למנה עוד קריספיות.
• רוצים לאלתר? אפשר בכיף להוסיף למנה פטריות, גמבה או גזר.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות)
אנרגיה |
820 קלוריות |
חלבונים |
40 גרם |
פחמימות |
35 גרם |
שומנים |
59 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה