גלילות חצילים עם בשר וקוסקוס מלאפרוסות חציל מטוגן, מגולגלות עם תערובת בשר ועוף, צנוברים ופטרוזיליה, ונאפות בתנור עם רוטב עגבניות עשיר וחלק. בתוספת קוסקוס מלא אתם מקבלים אחלה של מנת רושם לאורחים
רות רוזובסקי
| מאסטר שף
| פורסם 13/08/15 13:35
|
המצרכים (4 מנות):
למילוי:
לרוטב עגבניות:
לקוסקוס עם עשבי תיבול:
להגשה
אופן ההכנה:1 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים מל להבה גבוהה עד הזהבה קלה, בערך 10 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את כל סוגי העגבניות ומבשלים 3 דקות. מוסיפים תבלינים ואת המים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. 2 טוחנים את הרוטב למחית חלקה וסמיכה בעזרת בלנדר ידני. טועמים ומתקנים טעמים. 3 בקערה נפרדת לשים את הבשר והעוף ביחד כדקה. מוסיפים את שאר המרכיבים למילוי ומערבבים לקבלת עיסה אחידה. לשים מעט, מכסים בניילון נצמד ושומרים בקירור. 4 מחממים שמן לטיגון במחבת. פורסים את החציל לאורכו לפרוסות בעובי 1 סנטימטר. מטגנים 2-3 פרוסות בכל םעם, 2-3 דקות מכל צד, עד להשחמה עדינה. מוציאים לנייר סופג ונותנים לפרוסות להתקרר. 5 מניחים נקניק קטן מהבשר המתובל בקצה החציל ומגלגלים לגלילה. מכניסים לכל גליל מקל קינמון כמו מקל של סוכרייה. מסדרים את הגלילות על גבי תבנית, יוצקים קצת רוטב עגבניות על כל אחת ואופים כ-20-25 דקות בתנור שחומם ל-250 מעלות, עד להזהבה קלה. 6 מכינים את הקוסקוס: מכינים על פי ההוראות שעל השקית כוס קוסקוס ומתבלים במלח ופלפל. אחרי הקוסקוס סופג את כל המים החמים, מוסיפים לו את הפטרוזליה, עוד קצת מלח ופלפל, וגם את גרידת הלימון. 7 מגישים את גלילות על חציל על מצע הקוסקוס, עם קצת פלפל ירוק חריף, במיה מטוגנת, עשבי תיבול, צנוברים ופרחי לוונדר.
>> והנה עוגת גבינה בשני צבעים של רות>> מצאנו את הכריך הכי טוב שיש |