1 לגראנטי: שמים את ציר הירקות בסיר קטן ומביאים לרתיחה. שמים את הקמח על משטח עבודה, מתבלים במלח, פלפל וכורכום. יוצקים מעט מים בהדרגה ומערבבים אל תוך הקמח ליצירת כדורים קטנים בגודל של גרגרי אורז.
2 מעבירים את הכדורים לציר הרותח ומבשלים 2-3 דקות, עד שהתבשלו לחלוטין. מסננים ושומרים בצד.
3 לפילה: טובלים את הפילה בקמח ואז בביצים הטרופות. מצפים בבצק עלים, ואז שוב טובלים בביצים. מצפים בפירורי לחם, שוב טובלים בביצים ואז טבילה אחרונה בפירורי לחם. בסך הכל ארבע שכבות ציפוי: קמח, בצק עלים, פירורים, פירורים.
4 מחממים שמן לטיגון רדוד. מטגנים את נתחי הפילה על חום בינוני-נמוך, 3-4 דקות מכל צד, עד שהציפוי זהוב ופריך והפילה הגיע לדרגת עשייה מדים רייר. שומרים בצד.
5 במחבת אחרת מטגנים את צרורות עשבי התיבול עם שמן, במטרה לייבש אותם.
6 לפול: מחממים שמן זית במחבת. מטגנים מעט את הבצל, השום והפלפל החריף כ-2 דקות עד ריכוך קל, מוסיפים את הפול ומטגנים כדקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
7 הגשה: חותכים את הפילה לרבעים. מניחים את עשבי התיבול היבשים במחבת קרה. מעל שמים את נתחי הפילה. מדליקים את עשבי התיבול עם ברנר או גפרור ונותנים להם לעשן מעט את הבשר. מגישים את הפילה עם הגראנטי והפול.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.