פרגיות וירקות בקארי תאילנדימשימת המנה האסייתית, שבעצם הייתה משימת תקשורת, הייתה לא קלה לחלק גדול מהזוגות. למרבה ההפתעה דווקא לשחר וג'אנה, הזוג שהכי התקשה מכולם, יצאה מנת קארי מצטיינת, שאפילו אהרוני ויובל בן נריה התמוגגו ממנה
ג'אנה חן ושחר לוי
| מאסטר שף
| פורסם 31/07/19 23:00
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
|
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 מקרמלים את הסוכר עם 2 כפות מים. כשנוצר קרמל מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים בפנים את הלמון גראס. 2 פותחים את הקארי בסיר חם עם מעט שמן. מוסיפים את הפלפל צ'ילי, חמאת הבוטנים וקרם הקוקוס ומתחילים לצמצם. 3 טוחנים את הנוזלים יחד עם הלמון גראס בבלנדר מוט ומסננים רק את הנוזלים לתוך התבשיל. 4 מחממים תנור ל-170 מעלות. 5 צולים את דלעת הערמונים כ-45 דקות, עד לריכוך. 6 חותכים את הדלעת הרגילה לקוביות ואת הכרובית לפרחים ומבשלים אותן במים למשך 3-5 דקות. 7 חותכים את הפרגיות לקוביות ומקפיצים במחבת חמה עם מעט שמן זית, בצל ושום, עד שהבשר צרוב והבצל והשום זהובים. 8 מוסיפים את הירקות והפרגיות לתבשיל קרם הקוקוס, מתקנים טעמים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. 9 משרים את האורז במים למשך 10 דקות, מסננים ומבשלים אותו בציר עוף. 10 מרוקנים את דלעת הערמונים מגרעינים ושמים בפנים מהאורז המוכן. 11 צלחות: מעבירים את תבשיל הקארי לקערה עמוקה, ומניחים במרכז את דלעת הערמונים עם האורז. 12 מפזרים את עשבי התיבול והג'ינג'ר ומגישים. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.
מקרא:
= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|