1 מרוקנים את קישואי הבלאדי.
2 קוצצים בנפרד, לריבועים קטנים, את הקישוא, החציל, הפלפל האדום, הבצל והפלפל החריף.
3 מטגנים במחבת עם שמן זית כל ירק בנפרד.
4 מחממים מחבת עם שמן זית, שן שום פצועה וגבעול תימין. מוסיפים למחבת עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל ומעט סוכר.
5 מעבירים לקערה את הירקות המטופלים, שופכים מעל את רוטב העגבניות, טועמים ומתקנים תיבול. חשוב לא לשים יותר מדי רוטב שלא יהיה מאוד דומיננטי.
6 ממלאים את הקישואים בתערובת הירקות והרוטב וצורבים על מחבת פסים עם מעט שמן זית.
7 בקערה מערבבים יוגורט יווני, לאבנה, נענע יבשה, מלח וגרידת לימון.
8 טוחנים בבלנדר מוט בזיליקום עם שמן זית, מסננים ומקבלים שמן בזיליקום.
9 מצלחתים: מניחים בצלחת מתערובת הלאבנה ומעל את הקישואים הממולאים. מזלפים מעל מעט שמן בזיליקום ושמן צ'ילי. סוחטים מעל עגבניית מגי, ומפזרים גרידת לימון וסומאק.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.