המצרכים (4 מנות):ליוגורט המתובל:
לפריקי:
לתרד:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את היוגורט המתובל: מערבבים את כל מצרכי היוגורט לבלילה אחידה. 2 מכינים את הפריקי: קושרים את גבעולי הטימין בחוט. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הטימין והכרישה. מטגנים עד שהכרישה רכה. מוסיפים את העגבניות וגרידת הלימון ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות והופכות לתבשיל. 3 מוסיפים לסיר את הפריקי, ומטגנים 2-3 דקות. 4 מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עד שהפריקי רך. בודקים במהלך אם הבישול אם חסרים נוזלים ומוסיפים אם כן. 5 מכינים את הדג: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את פרוסות השום לדקה בלבד. 6 מוסיפים את התרד העבה, מאדים מעט, שמים מכסה ומכבים את האש. 7 ממליחים את הדג במלח גס, מוסיפים לסיר התרד ומדליקים שוב את האש. מטגנים כדקה את הדג ומוסיפים לסיר את הפריקי המבושל. מכסים ומבשלים כ-6 דקות. 8 מוסיפים את התרד העדין וגרידת הלימון. מכבים את האש ומכסים ל-3 דקות. 9 מגישים: בצלחת עמוקה שמים מהתבשיל עם הדג, מזלפים מעל יוגורט מתובל, סוחטים מעל לימון ומפזרים צנוברים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |