1 מכינים את האורז: שמים את האורז במסננת צפופה ושוטפים במים זורמים עד שהמים יוצאים שקופים. מטגנים את הכרישה בחמאה בסיר קטן, בערך 3 דקות עד שקיפות. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים כוס וחצי מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 17 דקות או עד שהאורז מוכן. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עד שמוכנים להגיש.
2 חולטים במים רותחים מלוחים את האפונה ואת עלי כרוב הניצנים במשך 2 דקות. מעבירים למי קרח.
3 מטגנים את קוביות העוף במחבת לוהטת בערך 5 דקות אגב ערבוב מדי פעם, עד שהעוף הזהיב והתבשל לחלוטין.
4 פורסים דק את העגבניות והתפוז הסיני. מסדרים אותם במעין סדנביצ'ים – 2 פרוסות עגבניה וביניהן תפוז סיני. מכינים לפחות 12 "סנדביצ'ים" כאלה. מטגנים את הסנדביצ'ים במחבת חמה, חצי דקה מכל צד. מוציאים.
5 פותחים את תרמילי האפונה ומשאירים אותם פתוחים (שיראו כמו פרפר).
6 במרכז הצלחת מניחים את האורז, עליו מניחים 4-5 קוביות עוף ומספר תרמילי אפונה ועלי כרוב ניצנים. מסביב מניחים 2-3 "סנדביצ'ים" ושמים עוד 2-3 בתוך עלי הכרוב.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.