1 מטגנים מעט שום בחמאה ומקפיצים בו את העדשים כדקה. שומרים בצד.
2 מוציאים את הגבעול מהפטריות ומטגנים בחמאה כדקה מכל צד. ממלאים את הפטריות בעדשים המטוגנות.
3 צולים את הסטייקים שתובלו במלח ופלפל כ-2-3 דקות מכל צד על מחבת פסים יבשה. אפשר לצלות אותם בצורת שתי וערב למראה נאה.
4 דקה לפני סיום הצלייה מוספים חמאה למחבת.
5 מוציאים את הסטייקים ויוצקים יין אדום לתוך המחבת. מוסיפים עוד חמאה לעיבוי הרוטב.
6 מניחים על צלחת את הסטייקים כשעליהם הפטריות הפוכות ומתחתיהן העדשים. יוצקים על הכל מהרוטב שבמחבת.
* מידת צלייה נכונה של הסטייקים חשובה מאד (לפי מד חום או תחושת רכות הבשר). יש להקפיד שגם צידי הבשר נצלים בהוספת החמאה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל מתכוני התכנית