1 מתחילים בטלה: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים פרט לטלה ליצירת ממרח (פסטו) עשבים. מורחים את הטלה היטב בפסטו. מגלגלים בתוך נייר אפיה ונייר אלומיניום לצורת סוכריה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים כשעה וחצי, עד שהטלה רך.
2 מכינים את האורז: שמים את האורז במסננת צפופה ושוטפים במים זורמים עד שהמים יוצאים שקופים. מערבבים את האורז עם כל המרכיבים בסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 17 דקות או עד שהאורז מוכן. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עד שמוכנים להגיש.
3 להגשה: מערבבים את האורז מעט ומעבירים לקערת הגשה רחבה. חותכים את הטלה לפרוסות ואז לקוביות קטנות ומפזרים מעל לאורז. מטפטפים מעל מעט שמן זית, מפזרים מהפלפל החריף הקצוץ, סוחטים מעל את הזרעים של עגבניות השרי (את שאר העגבניות אפשר פשוט לאכול), מתבלים קלות בפלפל ומלח ומגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים