1 מכינים את האורז: מחממים סיר עם שמן. מוסיפים את האורז, מטגנים אגב ערבוב מספר שניות ואז מוסיפים את התבלינים והמלח ובוחשים שוב. מוסיפים את המים החמים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש מבשלים 17 דקות עד שהאורז מוכן. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח 10 דקות.
2 קוצצים את עשבי התיבול ובוחשים אל האורז המוכן.
3 מטגנים את הבצל בסיר קטן, בערך 6 דקות מעל להבה בינונית, עד שהוא שקוף.
4 מוסיפים את השום והתבלינים, מטגנים כדקה ואז מוסיפים את הבשר. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מבושל לחלוטין (כולו אפור) ומתפורר ללא גושים. ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. טורפים את הביצים, מוסיפים לבשר ומערבבים עד שהביצים מתבשלות.
5 בתבנית עגולה גדולה פורסים דף פילו, מברישים אותו בשמן או מרגרינה ומעליו מניחים דף נוסף – כך מניחים ומשמנים 4 דפים. מוסיפים לתבנית את האורז בשכבה אחת, מעליה זורים צנוברים ומעליהם מניחים את הבשר. מכסים בדף פילו נוסף, מברישים אותו בשמן וכמו בשכבת הבסיס שמים שלושה עליו נוספים מעליו.
6 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, 15 דקות או עד השחמה. מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.