1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 הקרקר: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים לרינגים ומהדקים לשכבה של 1 ס"מ. אופים כ-25 דקות.
3 הכבדים: קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להשחמה. מעבירים את הבצל למעבד מזון.
4 באותה מחבת מטגנים את הכבדים עד שהם מוכנים אך לא יבשים. מוסיפים את הכבדים למעבד המזון יחד עם הביצה הקשה, הסילאן ומלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים הכל בפולסים עדינים עד שנוצרת תערובת לא אחידה מדי.
5 ריבת הבצל: חותכים את הבצלים הסגולים לרצועות ומטגנים בסיר על אש נמוכה עד שיוצאים מהם הנוזלים. מוסיפים את הסוכר ונותנים להם להתקרמל.
6 כשהבצלים הופכים לריבה מוסיפים את הבלסמי ומעט מים במידת הצורך. מורידים מהאש.
7 הרכבת המנה: מסדרים על הקלתית, בתוך הרינג, שכבה מתערובת הכבדים ומעל שכבה מהריבה.
המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.