1 מכינים ציר ירקות מסלרי, גזרים והבצלים, יחד עם הרבה מים ומלח.
2 חותכים את הפטריות לקוביות ומטגנים אותן במעט שמן עם שום. מניחים בצד.
3 במקביל, מרתיחים ליטר מים ומבשלים את הערמונים הטריים כחצי שעה. אחרי הבישול, מקלפים אותם וחותכים לרבעים (אם משתמשים בערמונים מוואקום – מוותרים על השלב הזה).
4 קוצצים את בצל השאלוט ומטגנים אותו עם מעט שמן זית וחמאה. מוסיפים את האורז, מערבבים במשך 5 דקות, מוסיפים את היין האדום, מערבבים לסירוגין עד שהיין מתאדה לחלוטין. מוסיפים כוס מציר הירקות ומנמיכים את האש. כשהמים מתחילים להתאדות מוסיפים לסירוגין כל פעם מעט מהציר עד לבישול הסופי של האורז.
5 מורידים מהאש ומוסיפים את הפטריות, הערמונים, הפקורינו והחמאה. מגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.