1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מוכנים (אבל לא רכים מדי).
2 מסננים ושמרים את המים בצד.
3 קוצצים את הבצלים ומטגנים בחמאה על אש נמוכה, עד שהם מתרככים ומשחימים, כ-50 דקות (אל תתפתו להגביר את האש, כדי שהבצלים לא יישרפו).
4 מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם חמאה, מלח, פלפל וחצי מהבצלים המטוגנים.
5 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הביצים, השמן, המלח ומי הבישול של תפוחי האדמה.
6 לשים כ-5 דקות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
7 מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית מהמלית ומקפלים לשניים. מהדקים את השוליים במזלג.
8 מרתיחים סיר גדול עם מים ומכניסים את הוורניקס. לאחר שהם מתחילים לצוף ממתינים עוד דקה, ומוציאים.
9 מטגנים את הוורניקס במחבת עם חמאה וקצת מים ומגישים עם בצל מטוגן.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים