1 מכינים ציר: חותכים לקוביות קטנות את הירקות. מטגנים בסיר גדול עם 6 כפות שמן זית על אש בינונית, עד שמתקבלת שכבה חומה ודקה של קרמל על תחתית הסיר. מגרדים את השכבה הזאת עם כף עץ, מוסיפים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי, ומוסיפים את המים, האדרות והתבלינים. מרתיחים ומבשלים על אש בינונית 40 דקות. לא ממליחים. מסננים וזה הציר.
2 המרק: משרים את הזעפרן בחצי כוס מים רותחים. קוצצים את כל הירקות (כולל הצ'ילי) ומטגנים בסיר גדול, עד שמתקבלת שכבה קרמלית וחומה על תחתית הסיר. מגרדים עם כף עץ את השכבה, מוסיפים כפית זרעי שומר ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את השום הפרוס ושאר התבלינים (מלבד הזעפרן), מוסיפים גם את היין ומבשלים אותו עד שהוא מצטמצם.
3 מוסיפים את הציר המסונן, הסרדינים, כ-5 פילטים של אנשובי ואת נוזלי ההשרייה של הזעפרן (בלי החוטים).
4 מוסיפים למרק את העגבניות וטועמים – אם המרק לא מספיק מלוח, מוסיפים עוד מלח או אנשובי.
5 לפני ההגשה מוציאים את הסרדינים (הם רק לטעם וריח), מוסיפים את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפילטים של הדגים ועלי המנגולד. מבשלים 4-6 דקות ומגישים עם רוטב הרוי ובגט.
6 לרוטב הרוי: מערבבים את כל חומרי הרוטב, פרט לשמן ולחומץ, במעבד מזון עד לקבל מרקם אחיד. מזלפים את השמן הצמחי תוך כדי ערבוב, מוסיפים את החומץ ומסיימים עם שמן הזית.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים