1 מביאים את הפתיתים לרתיחה עם מים, מלח ושמן זית. מבשלים בערך 10 דקות, עד שהפתיתים רכים אבל לא לגמרי. לשים לב למידת העשייה - מומלץ להפסיק את הבישול במידת רכות בינונית, שכן הפתיתים יספגו נוזלים מהטאבולה.
2 חותכים את כל הירק (נענע, כוסברה, פטרוזיליה, בצל) - ומניחים בצד.
3 סוחטים את העגבניות ומניחים בצד
4 סוחטים את הלימונים ומניחים בצד, ומשאירים קליפה של לימון אחד שלם - הגרידה שלה תשמש לתיבול.
5 חותכים את עלי הגפן דק מאד ומשרים אותם בשמן זית, לימון ומלח. מניחים בצד עד סוף ההכנות (ניתן להם כבישה קצרה).
6 מערבבים את עשבי התיבול הטריים ביחסים שווים. חותכים את השומר לקוביות קטנות מאוד, מוסיפים לסלט עם קורט של קליפת למון מגורדת.
7 לוקחים את עלי הגפן, סוחטים אותם היטב עם הידיים וחותכים לחתיכות קטנות מאד.
8 מוסיפים לעשבים הקצוצים את עלי הגפן והפלפל החריף. מערבבים את הכל ביחד ומוסיפים את הפתיתים בכמות שווה לזו של העשבים הקצוצים. מערבבים, טועמים, מתבלים במלח ולימון וגם בנוזלי ההשרייה של עלי הגפן ומתקנים תיבול אם צריך.
9 מוסיפים לתבולה מיץ מעגבניות שריסקנו ושמרנו בצד עם קצת שמן זית. מערבבים את הכל ביחד ומפזרים כמה עלים של זעתר טרי.
10 חותכים את הטונה האדומה לקוביות בגודל שווה (אורך של 1 ס״מ בערך) ומפזרים מעל קצת מלח ונגיעה של כמון.
11 מעדנים את הלבנה עם קצת יוגורט, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם קרמי ונעים.
12 מניחים בצלחת עגולה גדולה 3 עיגולים משכבה דקה של לבנה ומעליה מניחים הר קטן מהטבולה ומעליה כמה מקוביות הטונה האדומה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.