1 קולים את הפלפלים הכתומים בגריל.
2 מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד הזהבה.
3 קולפים ומנקים את הפלפלים הקלויים ומוסיפים את הבצל והשום. טוחנים ומסננים.
4 מוסיפים לתערובת את הבלסמי והסוכר.
5 מערבבים ומעבירים למכונת גלידה.
6 מעבירים את כל חומרי הקרקר למעט הפולנטה לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולנטה לאט לאט ותוך כדי בחישה.
7 מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מאוד.
8 מורחים את תערובת הפולנטה לעלה דק על נייר אפייה מרוח בשמן זית וזולפים עוד שמן זית מלמעלה.
9 אופים בגריל עד שנוצר ציפוי קשה ומוזהב.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!