1 מכינים את החומוס: משרים את החומוס במים ל-8 שעות לפחות.
2 מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את גרגירי החומוס המושרים עם מלח והסודה לשתיה עד שהם רכים לגמרי, ללא מכסה. שומרים מעט ממי הבישול
3 מעבירים את הגרגרים הרכים למעבד מזון וטוחנים עם הטחינה, השום, המלח, הכמון. מוסיפים תערובת של מים קרים ומי הבישול של החומוס עד לקבלת מרקם של קרם מעט דליל. החומוס מתקשה מעט כשהוא מתקרר.
4 מכינים את הגרגרים: משרים את גרגירי החומוס ל-8 שעות לפחות.
5 מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את החומוס עד שהוא רך, אבל לא רך מדי.
6 מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הכמון והכוסברה. אחרי דקה מוסיפים את הפפריקה והגארם מסאלה. אחרי דקה מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים כ-5 דקות.
7 מכינים את תערובת הבשר: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצק הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, הכמון, המלח והגראם מסאלה ומטגנים עד שהבשר מוכן.
8 מגישים את החומוס עם הגרגירים והבשר מעליו ומקשטים עם שמן זית, כמון ופלפל חריף.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.