1 שמים את האורז עם החלב והמים בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות. מערבבים מדי פעם. לקראת הסוף, כשהאורז כמעט רך לחלוטין, מוסיפים את הג'ינג'ר, הקינמון והסוכר.
2 מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים עד שהאורז רך לחלוטין ומתקבל מרקם סמיך וקרמי. ניתן להוסיף עוד קרם קוקוס לפי העדפה.
3 במקביל מכינים את הקרמל: ממיסים את הסוכר בזהירות במחבת מעל להבה בינונית, עד שהופך לנוזלי.
4 מוסיפים את החמאה, וכשהיא נמסה מוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה ובוחשים עד שהסוכר נמס מחדש ומתקבל רוטב אחיד. מוסיפים מלח ים גס ומערבבים מעל להבה גבוהה, עד שהרוטב מקבל צבע חום ומקורמל.
5 מוסיפים את רוטב הקרמל לאורז ואוכלים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים