1 הפסטרמה סלמון: מניחים את פילה הסלמון בקערה. מערבבים בכוס את הסוכר והמלח ושופכים על הדג. הופכים את הדג כך שהעור יהיה למעלה, עוטפים ושמים במקרר למינימום שעה עד כמה שעות. בקערה מערבבים יחד שמנת חמוצה, מסקרפונה, לימון, גרידת לימון.
2 המיונז הביתי: במיקסר מכניסים 2 ביצים ולהפעיל את המיקסר עד שהביצים מתחילות להתבהר ולתפוח. ממשיכים את פעולת המיקסר ומזלפים בעדינות שמן עד שרואים שהמיונז מתחיל להתגבש ולהתקשות, מוסיפים מלח ולימון. אפשרות: מוסיפים חרדל וצ'ילי יבש.
3 סלט תפוחי האדמה: חותכים וקולפים את תפוחי האדמה ושמים בסיר עם מים. כשתפוח האדמה רך אבל לא מתפרק. מוציאים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גדולות. מעבירים לקערה, מוסיפים בצל אדום, צלפים, פרוסות לימון, ביצה קשה ומיונז.
4 הברוקולי: בסיר עם מים רותחים מכניסים את הברוקולי ל-3 דקות עד לקבלת גוון ירוק עז. מוציאים ומקררים במים קרים.
5 הרכבת המנה: מחממים תנור לחום גבוה. מוציאים את הסלמון מהמקרר ושמים בתבנית. מזלפים בנדיבות שמן זית. מכניסים לתנור לצריבה של שלוש דקות. מעבירים לצלחת הגשה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.