1 מכינים את הפולנטה: מפרידים את גרעיני התירס מהקלחים.
2 בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל הופך מעט שקוף. מוסיפים את גרעיני התירס ואת המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
3 הסיר נפרד מביאים מים לרתיחה ומבשלים בהם את האספרגוס כ-2 דקות.
4 ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את האספרגוס המבושלים כ-2 דקות.
5 כשהתירס מבושל, מורידים את הסיר מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט. מוסיפים את החמאה והשמנת וטוחנים שוב. מעבירים את התערובת במסננת לקבלת פולנטה חלקה.
6 מחממים במחבת את שמן הזית וצורבים את הסלמון משני הצדדים עד שהוא מוכן כמעט לגמרי.
7 מניחים פולנטה בצלחת, מסדרים מעל את האספרגוס ומניחים מעל את הדג.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.