1 הכנת הפילה: מפלפלים את נתח הפילה בתימין ופלפל שחור גרוס.
2 מחממים מחבת ברזל פסים ומוסיפים 2 כפות שמן זית. צורבים את נתח הפילה מכל הכיוונים, למידת עשייה מדיום, כ5-7 דקות ומניחים בצד.
3 הכנת הדלורית: חוצים את הדלורית לשניים לאורכה וחותכים לחתיכות בעובי 3 ס"מ עם הקליפה.
4 בתבנית אפייה מכינים משרה ממעט גינג'ר קצוץ, כף חומץ בלסמי, כף רוטב סוייה, 3 כפות שמן זית ו-2 כפות דבש.
5 מפלפלים וממליחים קלות,מערבבים יחד עם חתיכות הדלורית ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות עד שהדלורית מתקרמלת ומקבלת צבע זהוב.
6 הכנת הבורגול: לאחר שמסננים את הבורגול מהנוזלים, מאדים במיקרוגל כ-5 דקות.
7 מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מטגנים קלות את הבורגול ומוסיפים את הערמונים, השקדים והצימוקים (לאחר שסחטנו אותם מהיין).
8 מתבלים במלח פלפל שחור ומעט קינמון ומערבבים תוך כדי בחישה על אש נמוכה עד שהבורגול נראה תפוח ויציב כ5-9 דקות.
9 להגשה: חותכים את פילה הבקר לפרוסות בעובי הרצוי, מניחים בצלחת הגשה לצידי הדלורית המקורמלת והבורגול הצבעוני ומגישים.