אופן הכנת תפוחי האדמה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 שוטפים 2 תפוחי אדמה לבנים ומכניסים לתנור עם קליפתם לאפיה של כ-40 דק'. לאחר האפייה מרוקנים את תוכן תפו"א כך שיישארו ארבעה חצאים מרוקנים בצורת סירות.
3 מברישים במעט שמן זית ומחזירים לתנור ל7 דק נוספות.
4 מבשלים 2 תפו"א לבנים בקליפתם במים רותחים ומומלחים עד ריכוך ( כ 40 דק').
5 בסיום הבישול קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות בקוטר של חצי ס"מ.
6 מבשלים את תפו"א הסגולים בקליפתם במים רותחים ומומלחים עד ריכוך ( כ 40 דק').
הכנת המילויים
מילוי עגבניות: קוצצים את בצלי השאלוט ומאדים קלות עם שתי כפות שמן זית. קוצצים את העגבניות ומוסיפים לבצלי השאלוט. מבשלים כשתי דק ומוסיפים מעט מלח ומעט סוכר לשבירת החמיצות.
מילוי פטריות: ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את שיני השום והפטריות לטיגון של כ5 דק.
מילוי טונה: קוצצים את הטונה הטריה לקוביות בקוטר חצי ס"מ. מוסיפים את שמן השומשום ומעט מלח.
הכנת הרטבים
רוטב סגול: קולפים את תפו"א הסגולים במעבד ידני, טוחנים אותם ומוסיפים חצי גביע שמנת חמוצה. מוסיפים מעט מלח וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם חלק.
רוטב ירוק : טוחנים למרקם חלק את קוביות תפוחי האדמה, חצי מיכל שמנת חמוצה ועלי הבזיליקום. ממליחים ומפלפלים.
הרכבת המנה
1 את קוביות תפו"א שבושלו מחלקים לשלש קעריות. לכל אחת מוסיפים מרכיב מילוי בנפרד, מערבבים בעדינות ומתקנים טעמים.
2 ממלאים את חצאי תפו"א האפויים – כל חצי במילויי נפרד.
3 מניחים על צלחת ארוכה ומתענגים.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):
אנרגיה |
1136 קלוריות |
חלבונים |
32 גרם |
פחמימות |
172 גרם |
שומנים |
39 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה