קציצות בשר בפיתה ביתיתמצאנו את הפיתה הכי טעימה בעולם: עליזה אבוקסיס ממאסטר שף מכינה פיתה ביתית ורכה במילוי קציצות ברוטב עגבניות שאי אפשר להפסיק לאכול
עליזה אבוקסיס
| מאסטר שף
| פורסם 02/11/17 12:42
צילום: מאסטר שף, קשת
|
המצרכים (13 מנות):לפיתות:
לקציצות:
לרוטב העגבניות:
אופן ההכנה:לכל המתכונים של פרק האודישנים השני 1 מכינים את הפיתות: שופכים לתוך קערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים, וממשיכים לערבב הכל ביחד. 2 מוסיפים כוס אחת של מים וממשיכים ללוש. מוסיפים חלק מהמים הנותרים לפי הצורך עד קבלת בצק אחיד ורך. 3 מורחים את הבצק בשמן, מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח במשך 15-20 דקות. לשים את הבצק פעם נוספת במשך דקה ונותנים לו שוב לתפוח חצי שעה. 4 מחלקים את הבצק ל-13-15 עיגולים, מכסים במגבת ונותנים לכדורי הבצק לנוח ולתפוח 10 דקות. 5 משטחים את הכדורים בידיים למצב של פיתה ומכסים במגבת לתפיחה של 5-10 דקות. 6 אופים בסיר גריל של פיתות על צד אחד עד לקבלת צבע זהוב והופכים לצד השני. 7 מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הכוסברה, תפוח האדמה והבצלים במעבד מזון או במכונת בשר ומוסיפים לתערובת את הבשרים ואת התבלינים, המים והביצה. לשים הכל ביחד ומכניסים למקרר לחצי שעה. 8 מכינים את רוטב העגבניות: מגרדים את העגבניות בפומפיה (אפשר גם לטחון במכונת בשר). 9 מעבירים את העגבניות המגורדות לסיר רחב ונמוך, מוסיפים את המים, השמן, הכורכום, הפפריקה והמלח. מחממים על אש בינונית עד רתיחה. 10 כשהרוטב רותח, יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדור פינג פונג (אפשר גם גודל אחר שרוצים) ומניחים בזהירות ברוטב המבעבע. מבשלים עד שהרוטב מסמיך והקציצות מוכנות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. 11 יוצרים בפיתות המוכנות כיס וממלאים בקציצות וברוטב. |