1 משרים את הטונה במיץ חמוציות. 2. בינתיים קולים שומשום, שיבולת שועל ואגוזים במחבת עד להשחמה קלה. 3. מבשלים עד לרכות את שני סוגי העדשים בשני סירים נפרדים ממולאים במים עד גובה אצבע מעל העדשים. 4. כאשר העדשים רכים, מערבבים את שני הסוגים יחדיו ומוסיפים שמן זית, לימון מלח ופלפל. 5. מוצאים את הטונה מהמשרה ומצפים בתערובת שקלינו (שומשום+שיבולת שועל+אגוזים) 6. מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים בזהירות את הטונה- לשים לב שלא מייבשים אותה. 7. מניחים את העדשים בצלחת ומניחים פרוסות של הדג מעליהם ומזליפים שמן זית.