1 סוחטים את הלימון מעל רצועות הכרוב ופרוסות הבצל. משרים 10 דקות ואז סוחטים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים. מוסיפים את העשבים הקצוצים והפלפל החריף ואז מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2 מניחים חזה אווז , צד העור למטה, על מחבת רחבה קרה. מעבירים לאש בינונית ומטגנים כ-15 דקות עד ששכבת השומן נמסה והפכה קריספית.
3 מעבירים חלק מהשומן המומס למחבת נפרדת, ובה קולים את פרוסות החצילים 2-3 דקות מכל צד, עד ריכוך. במחבת עם חזה האווז שמים את הבצל הסגול הפרוס ושיני השום שלמות ומטגנים בשומן שניגר 5-6 דקות, עד שהשיניים רכות והבצל שקוף.
4 כאשר החזה מוכן הופכים אותו לצריבה על הצד השני כדקה ומוציאים לנוח על קרש חיתוך.
5 מכניסים לאותה מחבת את כבדי העוף ומעט מלח ופלפל ומטגנים ביחד עם השום והבצל עד שמוכנים. מוציאים את כל תוכן המחבת. פורסים את חזה האווז ולאחר מכן קוצצים דק.
6 קוצצים כבד עוף ומערבבים יחד עם החזה אווז בקערה.
7 מועכים במזלג את שיני השום ומערבבים פנימה יחד עם הבצל. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
8 הרכבת המנה: מעל כל חצי פיתה מניחים פרוסות חציל. עליהם את הבשר (במידה ונשארו מיצים מהמחבת ניתן להוסיף בשלב זה). מעל מניחים סלט.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.