1 משרים את האורז לחצי שעה במים, מסננים ושוטפים.
2 מעבירים את האורז לסיר מעט רחב ונמוך ומוסיפים מים בכמות של כוס וחצי מים לכוס אורז. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. אם נשארים עוד נוזלים אחרי 25 דקות, מבשלים עוד 5 דקות.
3 הביצה: ביצת עין רכה או ביצה עלומה. כך תכינו ביצה עלומה: ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה עדינה (לא בעבוע פראי). מוסיפים כף מלח ו-2 כפות חומץ. שוברים ביצה (בטמפ' החדר) לקערית או כוס, מערבבים מעט את המים בסיר ויוצקים את הביצה במרכזם. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות.
4 הכנת שמן צ'ילי: מחממים במחבת קטנה חצי כוס שמן תירס ורבע כוס צ'ילי קצוץ יבש (מסוגים שונים, אם רוצים), מחממים על אש קטנה עד בעבוע קל ומורידים מהאש.
5 הרכבה: מעבירים אורז לקערה. מזלפים מעל כ-10 טיפות שמן שומשום וסויה בנדיבות, מטפטפים כ-5 טיפות (מינימום) של שמן צ'ילי, מפזרים מעל כוסברה ומעל הכל מניחים את הביצה. מגישים, מערבבים ואוכלים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים